BRA & DÅLIGT

Måndag igen och äntligen lite mer rimlig temperatur ute – 13 grader på morgonrundorna 🙂 . Underbart!

I fredags fick jag och Spider en privatlektion av Dina och det blev en svettig historia. Herregud vad jobbigt det kan vara att rida helt vanlig jävla dressyr 🙄 . Kan ju i och för sig bero på att jag inte har full koll på alla kroppsdelar och har bry med att få dem samarbeta, särskilt efter ett så här långt sommarlov från jättehästen 😳 . Spider är lite slingrig på nåt vis och jag behöver bara göra ett enda litet fel för att han ska tappa formen och börja slingra sig men så FIN han är när jag gör rätt <3 . En känslig häst, helt enkelt. Det var en del som gick bra och annat som gick sämre men det jag tar med mig är, att Dina tyckte att jag fått en riktigt bra sits (sitter på sittbenen och har rätt vinkel i höften) och att jag verkar ha blivit betydligt starkare i bålen. Oklart hur detta har kunnat ske men en sak är säker, jag fick träningsvärken från helvetet i magen i lördags så det kan hända att jag skärpte till mig lite extra  😉 .

I lördags var det träning hela dagen lång. Vi spårade på morgonen och medan Imzes spår gick väldigt bra gick Nisses spår urdåligt 🙁 . Han struntade i två av sex apporter, gjorde stora kontroller i 190 km/tim på raksträckorna och örlade omkring i vinklarna. Vi tog oss runt, det var inte det, men utförandet var verkligen inte enligt skolboken. På eftermiddan var det dags för lydnad och skydd i 30 graders värme. Jag kände mig fortfarande sur efter spåret på morgonen och dessutom kände jag mig nästan illamående av värmen. Man kan lugnt säga att jag inte var helt fokuserad på lydnadsträningen. Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad vi gjorde så sanningen är nog den, att jag var helt av banan koncentrationsmässigt. Nisse fick ligga plats med störning en bra stund – det kommer jag ihåg – och det gjorde han bra. Lite för bra kanske eftersom han rullade över på ena skinkan och låg och studerade sina kollegor när de jagade bollar och apporter, hoppade och sprang framåtsändande 🙂 . Efter lydnaden var det skyddsträning och vi körde vår rondering som faktiskt fastnade på film den här gången 😎 . Avslutet i 6:e skärmen var inte top notch eftersom Nisse for upp och nöp i kudden innan han började skälla men ronderingen, som vi övat mest på och haft störst problem med gick riktigt bra. Skickade in honom i skärmen en gång till sen och då gjorde han rätt.

Igår åkte vi ut och spårade på kvällen och lika dåligt som spåret gick i lördags, lika bra gick det igår 🙂 . Nisse markerade alla apporter utom en som han faktiskt inte ens noterade utan missade helt, han jobbade lugnt och fint i vinklarna och han for inte ut i sidled på raksträckorna trots ganska kraftiga vind. Puh 😳 !

Ny vecka, nya möjligheter. Jag ska börja med att skriva klart förra veckans LVU-dom och efter det ska jag tömma mitt skrivbord på lite skröfs och ikväll väntar dressyrträning med Spider och en rejäl powerwalk med hundarna. En helt vanlig måndag alltså.

Funnet på en vägg hos en domare, som inte är känd för att ha beslutsångest. Byråkrathumor 😀 .