REDAN TORSDAG

Det har varit liiite körigt på jobbet den senaste veckan och plötsligt blev torsdag bloggdag istället för måndag. Förra veckan föredrog jag 21 socialförsäkringsmål på en dag vilket kräver en del efterarbete, i tisdags hade vi en rätt långdragen muntlig förhandling i ett ovanligt krångligt LVU och att skriva ett sånt protokoll tar en stund och imorgon kl.12 måste jag lämna in nio domsförslag till en ny föredragning. Man kan säga att jobbsäsongen har snurrat igång med full kraft 🙄 .

Hur som helst. Sommaren var tydligen inte riktigt klar än … 25 – 30 grader varmt i helgen och det är fortfarande lika varmt 😯 . Otroligt stånkigt, tycker jag. Det räcker nu på nåt vis. Både Nisse och Pimz verkar klara värmen bra men å andra sidan har det ju periodvis varit rätt varmt den här sommaren, de kanske har vant sig helt enkelt.

Den gångna veckan har det blivit ett spår för Nisse och även om jag stör mig på att det inte blev två, var det spåret som blev av helt grymt bra. Det bästa han nånsin gjort faktiskt. Utmärkt lydnad (går lite ”här” och gör halt och grejar när jag kopplat om från koppel till lina), lugn och fin spårstart i ganska rejäl sned motvind, markering av alla 5 apporter, klockrena vinklar och – det bästa av allt – svansen neråt och inte som ett u-båtsperiskop rakt upp 🙂 . På ena benet kom ettårsfölisen Ruth farandes och gjorde en stoppsladd vid staketet precis bredvid utan att Nisse ens vickade på ett öra. OM det var nåt som jag inte var helt nöjd med var det fartökningen precis efter vinklarna.

Lydnadsträningen har gått bra. Vi tuggar vidare och jag har upptäckt – no shit Sherlock 🙄  – att det blir mer rätt än fel när han fått blåsa ur sig fulenergi precis före träningen. Vi behöver ju träna på uthålligheten i skallet och det är en riktigt bra före lydnaden-övning. Det vi behöver träna mer på är platsliggningen. Han har legat stabilt hittills men det känns ändå som att jag vill få till minst 10 minuter med störning oftare. Vi håller på att träna apportavslutningarna – jag tar apporten efter 10 sek hållande (3 sekunder på tävling), placerar den i höger hand nära kroppen och sen ska Nisse kommenderas in ”fot” utan att sno apporten på vägen 😳 . När han gör rätt får han apporten som belöning 😎 .

Vi satt igång med kondisträningen mer seriöst och regelbundet. Vi kör som vi gjorde på den tiden Kajsa tävlades i rapport, nämligen 150 meter långa budföringar i full kareta (3 omgångar à tur och retur x 3 eller 2) i uppförsbacke med två tre minuters vila mellan. Imze är makalöst snabb. Nisse ser snabbast ut men har inte sportmössa mot Imze.

OTROLIGT IRRITERANDE ATT DET INTE GICK ATT LADDA UPP TVÅ SPRINGFILMER HÄR 🙁 !

Förra veckan mjukstartade jag och Spiderman på ridskolan och första dressyrpasset red vi ute på en jättestor stubbåker. Vi red i par och fick planera passet tillsammans med respektive kollega. Jag hade lite tur där, som red tillsammans med Lotta på Love. Lotta är en rutinerad ryttare och styrde upp en plan direkt. Vi såg först till att gas och broms fungerade genom övergångar mellan skritt och trav, halter från trav osv och mellan varven gjorde vi framdels- och bakdelsvändningar och flyttade hästarna i sidled. Vi avslutade med en härlig galopprunda och Spiderman fick verkligen feeling 😳 . Herregud vad det gick undan där ett tag. I tisdags var det dags för den första hoppträningen och den körde vi på gräsbanan över små hinder och med ganska långa vägar. Även där låg mycket fokus på gas och broms. Spiderman var jätteduktig och vi tog oss runt den lilla banan som vi avslutade med en stabil runda 😎 . I måndags tränade vi också på stubben och jag satsade på att börja med rakriktning och lika stöd på tygeln på båda sidor. Bytte riktning med framdelsvändningar först och sen med bakdelsvändningar. Gjorde många övergångar på rakorna och han blev så mjuk och fin 🙂 Efter förhandlingen från helvetet i tisdags valde jag att avstå hoppningen i hettan utan körde ett långt skritt- och lydnadspass istället.

I eftermiddag hoppas jag att jag orkar spåra i värmen. Hela världen känns som ett våtvarmt omslag. Oskönt.