INSPIRATIONSCHOCK

Alltså. Vilka träningskompisar vi har 😎 !

I helgen var det SSM (svenskt schäfermästerskap) i IGP i Hofors. 42 ekipage kom till start och fyra ekipage från vår träningsgrupp deltog och det med den äran 🙂 .

Natalie och Imzedrift’s Claudia vann med hela 285 p (95-95-95),


Foto: Elin Hillberg

Fredrik och Imzedrift’s Glock kom femma med 271 poäng (83-95-93) och


Foto: Elin Hillberg

Janne med Försvarsmakten Latto kom sjua med 270 p (93-87-90) och


Foto: Elin Hillberg

Eva med Imzedrift’s Joline kom elva med 266 p (83-87-96 (tävlingens bästa skyddsprogram)).

Natalie och Fredrik kom med i laget till WUSV (Schäfer-VM) i Italien och Janne är reserv och  Claudia blev dessutom Svensk Universalsieger (bruks och utställning).

Det blev en otroligt spännande tävling där allt avgjordes i sista gruppens lydnads- och skyddsdel. Det var en monumental nervpärs att följa det hela via nätet kan jag säga 😯 . Jag blev lixom handlingsförlamad där ett tag.

GRATTIS alla de superduktiga och ambitiösa ekipagen, GRATTIS till Pierre som outtröttligt coachat och peppat hela gänget i ur och skur och i medgång och motgång och som tillsammans med Natalie är uppfödare till Claudia, Glock och Joline.


(Eva och Joline trea från vänster 🙂 )

Även om jag och Nisse just nu siktar in oss på enbart spår och lydnad blev jag så jäkla inspirerad av hela grejen. Fick lite extra jävlarimamma och även om det kanske tar onormalt lång tid ska jag verkligen göra mitt bästa för att få vara med i ett sådant sammanhang och prestera mitt och Nisses allra bästa en dag.

Nisse har spårat två gånger den här veckan också och det känns gött att kunna skriva det, eftersom jag gillar att hålla mig till planer. Jag hann få hem tubgodiset i tid innan första spåret och Nisse verkade uppskatta godiset och jag tog god tid på mig vid varenda apport. Det är lite tidigt att säga att det funkar top notch efter två spår men av alla sammanlagt 12 apporterna i båda spåren gick han bara över en. Tur eller tubeffekt? Det återstår att se 🙂 . I första spåret var det ganska lagom vind och han jobbade ut alla vinklarna bra. Han hetsar lite direkt efter vinklarna och det får jag försöka lösa på nåt vis. I andra spåret var det gränsfall storm och då flöt han iväg i vinden i vinklarna men valde ändå rätt håll i samtliga.

Efter spåret i tisdags åkte vi till ridskolans gräsbana för att träna lite lydnad med Charlotte, Jesper och Lotta. Nisse skötte sig jättebra och vi passade på att öva på ”gruppen”, framåtsändandet, apportering och hopp (över hopphinder för häst) apport. Han hade helt ok energinivå och vi blev inte ovänner en enda gång, bara en sån sak 🙂 . Avslutade träningen med att skicka in honom på bevakning i bitkudde på mig själv och sedan på Jesper och det gick riktigt bra. Konditionsträningen har gjort nytta för nu är han uppe i betydligt fler skall utan hopp och tomskällande än förut och han fular sig sällan. Annars har vi kört våra vanliga små lydnadspass på promenaderna och igår gick vi fritt följ ganska länge på fotbollsplanen hemmavid med bara godis som belöning och då ganska glest för att bättra på uthålligheten ännu mer. Meningen var att vi skulle ha kört till Hurva för att träna rondering men eftersom det blåste full storm blev det ändrade planer. Vardagsdisciplinen fortsätter som vanligt 😎 .

I övrigt har det inte hänt så mycket. Jonas har jobbat dagpass hela helgen och jag grejat lite hemma och gjort sånt där ”det där måste vi ta tag i”-tråkigt som att köra till återvinningen, panta tre stora säckar PET-flaskor, tvätta och att städa. Jag borde ha rensat lite rabatter också men det pallade jag faktiskt inte. Idag ska jag till optikern och kolla synen, som jag misstänker har försämrats plötsligt och rejält eftersom jag måste ha worddokumenten på datorn på 120 procents storlek för att se ordentligt 😳 .

På onsdag kommer Spider Man hem från betet och jag lär får åka dit och snygga till honom lite senare i veckan. Snart är det dags att sitta upp igen och det ska bli riktigt roligt.