PÅ UPPLOPPET AV JULI MÅNAD

Först och främst – tack för alla snälla ord efter inlägget om Nisses och min nya väg framåt. Värsta peppen 🙂 !

Vi har fortsatt på samma väg i vardagen och Nisse köper förändringarna bra, tycker jag. Nu börjar jag faktiskt grubbla på om han är lite för smart den där hunden, att han gör som jag säger – ofta före jag sagt nåt – för att han är obehagligt smart och tänker ”jaja – jag låter väl henne tro att hon är chef då, så håller hon sig lugn”. Han sitter frivilligt innan han får gå ut genom dörren, innan han får äta sin mat och – det skummaste av allt – han ligger snällt kvar i grovköket när jag hämtar hans mat 😯 . Detta från att ha farit rundor i överljudsfart ivrigt skällandes runt mina ben hela vägen till och från garderoben där mattunnan står. Sneaky dog … eller inte? Det är frågan.


Liten luring med en plan ..?

Den här veckan har vi bara spårat en gång, mycket på grund av stekande hetta. Jag tror inte att Nisse har några direkta issues med värmen men jag har 🙄 . Vi spårade i tisdags och det gick riktigt bra. Jonas gick med i spåret och sa faktiskt att det var det bästa Nissespåret han sett hittills 🙂 . När jag trampade ut det hoppade sammanlagt sex harar iväg och när vi tog det rusade hela tre harar rakt över spåret mitt framför den spårande Nisse. Han missade apporten som låg just vid denna monumentala störning men liggmarkerade bollen som låg strax efter 😎 . Det blåste ganska rejält och spåret på drygt 800 steg gick i alla vindriktningar. Än är det en bit kvar till ett perfekt tävlingsspår men det tar sig.

Annars har vi tränat på uthålligheten i skällandet och det går framåt, sakta men säkert. Han kan tomskälla en del och det särskilt när han inte sitter ordentligt. Nu är vi uppe i fem omgångar à 15-25 skall och han har inte försökt sno bollen ur min hand en enda gång 😎 . Det blir som en kombo av uthållighet och kontroll lixom. Vi gjorde likadant med Yaxxon och Faxxe fast med lite längre springsträcka och med tjänstetecken på, för att träna både system, lydnad och uthållighet i skallmarkeringarna för söket 😎 .

Hittade en film på Yaxxon skällandes, i och för sig i ett pensionärssök utan tjänstetecken men ändå <3.

_
Lydnadsträningen har vi kört hemma i trädgården med fokus på position/tempo i fria följet och raka lägganden och sättanden. Han studsar en del och jag tror det beror både på fel energi och på att jag inte riktigt hittat rätt gångtempo för Nisse. Attityd och energi är bra men det blir gärna lite overkill med Nisse där (också) 🙄 . Det är väldigt kul att han tycker att det är kul men riktigt så kul som han tycker att det är stundtals, så kul kan det bara inte vara. Om han ljudar? Nä, det gör han inte. Möjligen kan han skälla till nån enstaka gång om han tycker att jag stör hans flow.

Den här veckan hoppas jag att vi ska få till de planerade två spåren, ett bevakning- och skallpass med ärmen i nya skärmen och flera kortare lydnadspass.

Annars har det varit en rätt bra vecka. På jobbet är det väldigt lugnt och jag hinner verkligen skriva mina domsförslag i lugn och ro så att vi får en rivstart i september 🙂 . I helgen var jag och Nisse på roadtrip till Åhus för att hälsa på mamma. En supermysig dag med långis i skogen, fika, sol och en sightseeingrunda med lunch nere vid havet där världens nybygge pågår . Det enda jag missade var en Otto-glass … inte för att jag behöver nån jättestor chokladdoppad gräddglass precis, men ändå 🙄 .

_
På ridskolan är det sommarlov just nu och ett tag till medan hästarna är på bete. Spider Man (fatta att hans namn är särskrivet i hans pass 😯 !) släpptes på bete lite tidigare än sina kollegor efter det att skadan i ena frambenet hade läkt och nu börjar jag verkligen längta efter att sätta igång träningen igen. I höst ska vi satsa mot ett godkänt resultat Lätt B 2 i dressyren och på att jag ska klara hoppa en hel bana på 1 meter. Spiderman kan hoppa betydligt högre än en meter (det kan enligt uppgift från sakkunnig källa en mjölkstinn ko också göra) men det gäller ju för mig att hålla rytmen och ge honom de bästa förutsättningarna 🙂 .

_

Lägg särskilt märke till djuret till vänster om Spider 😀 .

Nu hoppas jag att vädret svalnar av lite så att man kan aktivera sig utan att dö utmattningsdöden när man kommer hem från gruvan.