MEST OM HÄST :)

Onsdag igen, i övermorgon är det fredag och strax har det redan gått en vecka sen Vellinge Hästsportförening knep en andraplats i Torstenson Senior Jump Cups första av tre omgångar innan finalen, som går i Skabersjö den 18 november 😎 .

Jag var i stallet tidigt och piffade till Spider Man och hans utrustning och när Maj – bästa groomen – kom, var det i stort sett bara att lasta häst, utrustning och hö i lastbilen för att åka in till Malmö ridklubb. Spider var snäll att lasta och tog miljöombytet med ro när vi väl kom fram, han mumsade på sitt hö (tryckte i sig hela nätet innan start 😯 – det blir till att packa två hönät nästa gång) och kollade nyfiket  in allt som hände utanför lastbilen och gnäggade ett par gånger. När höet tog slut gjorde han sitt bästa för att beta ner parkeringen på Malmö Ridklubb 😳 .

Vår lagledare Charlotte hade spontananmält en söktävling i Göteborg den här helgen så Matilda fick rycka in som vikarierande lagledare åt mamma Sanne och hennes lagkamrater. Matilda, som själv är tävlingsryttare i hoppning, gick banan med oss och det var guld värt eftersom banan innehöll några knepiga vinklar som krävde lite speciella vägval för att komma rakt på hindren. Själv fick jag nästan en hjärtinfarkt när jag såg att det fanns kombination oxer-räcke med ett galoppsprång emellan … jag tycker det är rätt obehagligt med hinder som står tätt och Spider är ju inte en liten häst precis. Seniorcupen går enligt regler för 1.10 men hindren är max 80 cm. Jag tyckte att en del av hindren kändes jättehöga när jag gick banan och jag var faktiskt rätt nervös. Hur som helst. Jag och Maj hjälptes åt att sadla och göra iordning Spider och sen var Matilda med oss på framridning och framhoppning. Fick väldigt goda råd för att hålla ihop Spider som – när han får feeling – gärna går av lite tidigt och s.a.s. hoppar på längden istället för på höjden. Vi fick till några riktigt bra språng på framhoppningen och sen var det bara att vänta på vår tur. Jag tycker att det är hur jobbigt som helst att vara på banan när ekipaget före hoppar, man är livrädd för att vara i vägen och det kräver väldigt mycket fokus för att hålla koll på den andra hästen, startsignalen och planen man (förhoppningsvis) har för att komma rätt på första hindret. Jaja. Vi kunde följa vår plan och tog oss runt banan på ett bra sätt. Jag kom ihåg att hålla ut vissa svängar och att hålla ihop Spider, som hoppade så himla fint över alla 10 hindren (11 språng) och vi red i mål felfria 🙂 . Det blev lite fel galopp här och där men på det stora hela är jag jättenöjd med vår runda.

_

Alla i VHF:s lag red felfritt och vi var ett av de fem lagen som gick vidare till omhoppning. Katarina på Hoppetossa fick förtroendet att rida omhoppningen för oss och det gjorde hon med den äran och vi placerade oss 2:a av hela 11 lag och fick med oss blå rosetter hem  😎 . Omhoppningsryttarna fick rida ärevarv och övriga i lagen fick jogga 🙄 .

  

_

_

Charlotte då? Jodå – Charlotte och Ally vann tävlingen i högre klass sök och blev uppflyttade till elit 😎 ! Lollo och Alizz tävlade också och blev 3:a med godkänt resultat 🙂 GRATTIS!!


(bild lånad av Allys stolta uppfödare Malin Leandersson)

Nibbis igångsättning går framåt och igår fick vi börja galoppera. Han höll på att svimma ihjäl sig av glädje när han fick galopphjälpen och kickade faktiskt bakut 🙂 . Vi galopperade ett par varv på varje håll efter en rejäl uppvärmning och den lilla fina hästen var väldigt nöjd. Nu kan han snart börja jobba så smått igen och det känns härligt att ha varit en del av det här även om han inte kommer att få gå våra ganska tuffa lektioner än på ett tag.


Bild från när jag och Nibbi seniorcupade i Malmö förra året <3

Hundlivet har också rullat på. I lördags var vi några stycken som var ute och spårade. Jonas jobbade så jag spårade med både Imze och Nisse. Pierre var med och kollade och det var bara hur typiskt som helst att Imze var i en annan del av Köping spårmässigt 🙄 . Han som brukar spåra så fint och fokuserat lullade faktiskt mest omkring. Nisse låg på för mycket men gjorde ett väldigt fint jobb – ”han spårar ju som en polishund” – han hittade sina apporter och vinklade som en liten stjärna. Framöver är planen för Nisse att lägga lååååååånga spår för att lära honom att hushålla med sina krafter och att öka intresset för apporterna genom att skapa mystik kring dem och inte vara rädd för att använda dem som belöning. Det var meningen att vi skulle ut och spåra igår men det både blåste och stormade så det blev inget av med det. Lydnaden och ronderingen har vi fortsatt med veckan som gått och i fredags fick båda pojkarna träna lite skydds med husse 🙂 . Ikväll väntar lydnads- och ronderingsträning. Ingen rast och ingen ro. Just nu håller vi alla tummarna för vår träningskompis Natalie Finke och hennes hund Imzedrift’s Claudia som är på FCI VM i Italien och ska gå sin lydnad om knappt en halvtimme 😎 .


(bild lånad från Natalies FB-vägg)

Inspirationskälla de luxe.