VINTERTID

Så snurrade tiden iväg så där snabbt igen. Det har tydligen varit OS … jag som brukar kolla på OS och t.o.m. har blivit alldeles curlingfixerad ett par gånger, har inte sett mer än kanske max 10 minuter av OS-sändningarna 😯 . Totalt ointresse. Ovanligt, för att vara jag. Heja Sverige … inte så mycket, den här gången 😳 .

Nåt som jag däremot följde var Lövsta Future Challenge för unga hästar på Göteborg Horseshow dit Charlottes och Jonas egenuppfödda häst Conrad (e. Catoki – Robin Z II) var en av bara 10 (!) svenska 6-åriga hästar som hade kvalat in. Bästa Jörgen Larsson var pilot och Conrad gjorde jättebra ifrån sig och placerade sig på 9:e plats i det 19 hästar stora internationella startfältet 🙂 . Här är Conrad Holmbergs felfria runda i finalen.

 

Vintern har plötsligt kommit till vår del av Skåne och det var bra bistert i början av förra veckan – tio minusgrader, full jävla storm och snö, snö, snö. Helt sjukt. Det går lixom inte att beskriva hur det blir här nere när det både blåser och snöar. Meterhöga drivor längs med och över vägarna och snörök som gör att man inte ser handen framför sig. Nu är det bara ett par minusgrader, vanlig blåst och snöfall – tropiskt nästan – men det är rätt läbbigt att köra bil ändå.

Apropå bilar ska Silver Bullitt in på service på onsdag och det är verkligen hög tid. Servicelampan har varit tänd ett tag och passagerardörren hänger lite på trekvart efter en smärre påkörning (nä det var inte jag, den här gången). Ingen fara med öppna- och stängfunktionen men det regnar in. Det var allt liiite jobbigt att sitta i en automatisk biltvätt och upptäcka det 😀 .

Hundträningen har det inte blivit så mycket med, det har varit jobbigt nog att försöka ta sig fram på långpromenaderna 🙁 . Jag tycker det är jättemysigt med själva snön men stormen hade jag lätt kunnat vara utan. Hundarna tycker att snö är det bästa som finns. Frasse är som 5 år på nytt, Nisse är vildare än vildast och har passat på att utveckla sina mullvadsfångarskills och Imze, han bara plumsar omkring 🙂 . Nisse fångade alltså – på riktigt – en mullvad 😯 . Jonas trodde han var på sorkjakt i snön eftersom Nisse gjorde väldigt höga och graciösa sorkhopp och rätt vad det var hade han är väldigt stor sork i munnen. Han släppte hur som helst jättesorken och när Jonas gick fram såg han att det var en mullvad. När han petade på den med dojan skrek den till jättehögt och pep iväg under snön.

 

_

 

Imze är 12 veckor nu och har nyss blivit vaccinerad. Matchvikten är 15,6 kilo 🙂 . Har kollat bakåt i bloggen för att kolla vad Nisse vägde som 12 veckorsbäbis men hittar inget om det. Jag minns inte riktigt vad Nisse vägde när han vaccinerades för andra gången då men jag har för mig att det var 13 kilo. Lill-Nisse <3.

Nibbiträningen har den fördelen att man inte behöver vara ute i busväder 🙂 . Dressyrträningen förra måndagen innebar markarbete och galoppbyten över bockar … bl.a. Det är INTE vår bästa gren precis. Jag har lite svårt att koordinera mig och istället för att samla och behålla energin i galoppen blir det att jag övertänker övningen och rider med handbromsen i och det leder – i sin tur – till att Nibbi tappar sin galopp och framåtbjudning och lixom bara tar ett extra steg över bockarna – en s.k. ”Nibbi-special” – istället för att göra skuttet som krävs för att kunna byta. Det gick ganska bra när vi körde galoppserpentiner och bytet från höger till vänster gick alldeles särskilt bra men när vi skulle rida volter och s.a.s. byta volt över bockarna blev det kattskit av alltihop 🙁 . Fick instruktionen att peta till honom med spöt och då jävlar blev det fart men i hopptempo istället för samlad energisk galopp och det var ju inte meningen. Vi fick till det på slutet ett par gånger men shit så svårt det är att rida! Blev lite förvånad ändå att det var jävla svårt för fredagen före hade vi tränat byten mellan volter utan bockar och då gick det jättebra, för att vara vi. Han byter inte så där snyggt i språnget utan det krävs en halvhalt (typ ett travsteg) men det känns som att vi är nåt på spåret 😎 . Jag tyckte faktiskt att jag knäckte koden då men … ja. Not so much. I tisdags vaknade jag med jätteont i nacken och vänster arm och fick tyvärr ställa in hoppträningen. I fredags tränade vi galoppbyten mellan volter igen – utan bock – och då gick det bra. Igen. Men men. Vi gnetar vidare, jag och min fina kollega. En dag SKA det gå! Igår var Charlotte sjuk och vi fick ha Jonas som ridlärare, fick allt lite flashbacks till 80-talet och Kristianstads Ridklubb 🙂 . En rolig lektion utan bockar och byten och som gick riktigt bra för oss. Man kan ju lugnt säga att vi ägde upp bågarna i förvänd galopp. ”Skäckajävlen går bra idag!” sa Jonas och det kan jag leva på … i alla fall fram till ikväll när vi ska hoppa 🙂 .


Vi äger inte galoppbytena (ännu) men islandsmanen är i alla fall tam 🙂

I övrigt har jag jobbat övertid och ska jobba extra även till helgen. Härligt att få den möjligheten mellan varven, tycker jag. I söndags var vi på kalas hos Vincent som fyllde 10 år. Ytterligare en unge som börjar bli stor och önskar sig pengar så att han kan spara och köpa det han själv vill ha 🙂 . Det var ett jättetrevligt kalas med gott grillat att äta och en godistårta de luxe signerad farmor Maritha. Helt galet fin och god tårta!