VALPHAGE- OCH SJUKSTUGERAPPORT

Nisses pencillinkur tog slut igår och sen i tisdags har vi kickat igång med de vanliga långpromenaderna. Okej, vi har gått långsammare än vanligt och han har fått snooza lite mer, men ändå 🙂 . Han är jättepigg i steget, han har god aptit och är vedervärdigt störig <3. Jösses så dålig han blev, snabbt 🙁 . När man har en hund som Nisse, som man normalt sett blir irriterad på minst två gånger om dagen för att den är så vild blir det extremt obehagligt när ALL energi plötsligt försvinner. Jaja. Nu verkar han i alla fall vara tillbaka i toppform och det är vi så tacksamma för. Heja Nils-Gunnar 😎 !

 

Vi grejade lite med hopp-stå och apportering i onsdags och han tyckte det var superkul. Hopp-stå borde vara Nisses bästa gren – han hoppar ju mer än han går – men han fattar faktiskt inte riktigt vad jag menar. Jag får försöka ett tag till helt enkelt. Apporteringsövningarna körde vi med en av Imzes leksaker – en slags tvättbjörnsorm 🙄 – och det gick väl sisådär. Jag tror att han blev väldigt distraherad av designen helt enkelt.

Imze har börjat komma in i rutinerna ordentligt. Han sover om nätterna, han säger till när han behöver komma ut och gå på toa, han kissar mestadels ute och bajsar alltid ute. Han äter som en arg varg tre gånger om dagen och är väldigt glad och busig. Han älskar godis och börjar förstå att det faktiskt är honom vi menar när vi ropar ”Imze” 🙂 . Han förstår däremot inte alls varför vi blir sura när han biter oss i händerna och drar omkring på mattorna men det kommer väl 😉 . Han har just börjat lära sig att sitta innan han får börja äta och där får jag säga att Nisse var världsklass, i den åldern. Han kunde nämligen sitta och vänta på varsågod redan då men där har Imze en bit kvar 😀 .

https://www.instagram.com/p/BFbiFM9jjC8/

Ser nu att Nisse är aaaaningen äldre än vad Imze är nu på filmen … men visst var han begåvad ändå <3 ?

Imzes öron har börjat räta upp sig och vi har gott hopp om att de ska resa sig inom kort. Ja – öron är viktigt skit 😳 .

 


Öronutveckling – bokstavlig talat 😎 .

 

Frasse var lite knackig i kroppen för ett tag sen – det såg ut som han hade sendrag över ryggen, han såg lixom sned ut och gick lite ostadigt på vänster bakben – och vi samkörde vila för honom med Nisses vila och nu verkar han vara okej igen. Han har hängt med på promenaderna sen i tisdags och har stampat på som vanligt igen 🙂 .

Nibbi och jag har haft en ”vanlig” vecka med allt vad det innebär. I fredags tränade vi själva och det gick bra. Planen var i och för sig att vi skulle ta oss en tur ute men vädret var helt bedrövligt och dessutom hann det nästan bli mörkt innan jag kunde sitta upp 🙄 . I måndags var det dressyrträning och vi började jobba med öppnor … Inte helt enkelt att få till. Jag vet i huvudet vad jag ska göra men att få ut det i benen, sätet och händerna är en helt annan femma 😀 . Det blev lixom skänkelvikning av det hela, hur jag än gjorde i början men det blev bättre allt efter som. Nibbi är fantastiskt tålmodig, det måste jag verkligen säga. Det som konstigt nog gick bäst var öppnor i galopp 😯 . På hoppträningen i tisdags fortsatte vi att fokusera på vägar och svängar och det gick ganska bra. Nån runda var riktigt kass och fördelen med det var att jag visste exakt varför det blev dåligt och kunde rätta till felen till nästa runda, som blev bra. En lagom- eller normalträning, om man säger så 🙂 . Idag är det strålande väder ute och om det inte är allt för isigt och halt ute ska vi ta oss en runda och träna öppnor på grusvägarna, bästa hästen och jag.

Planerna för helgen är träning med Nisse, städning av Silver Bullitt som liknar en soptipp (vilket syns extra tydligt sen han fick ny vindruta igår) och övertidsjobb. Det är helt magiskt vad saker och ting händer i klump. Man kan lugnt säga att blossen har rullat den senaste månaden och som en skänk från ovan kom det ett nytt övertidsprojekt på jobbet 🙂 . Det är faktiskt helt ok att åka in och jobba några timmar på helgen om man inte är beordrad utan gör det frivilligt.