En olycka kommer sällan ensam

I måndags morse var Nisse lika vild och galen på morgonturen som han brukar vara. Full rulle runt runt 🙄. När vi skulle gå in såg jag en sån där ”jag mår nog lite illa för att jag inte ätit på länge”-slemsträng i hans ena mungipa. För första gången i sitt liv åt han inte sin frukost 🙁 . Jag släppte ut honom igen innan jag stack till jobbet, för säkerhets skull, och magen var ua.

På dan fick jag info från Jonas om att Nisse var hängig och när jag kom hem fick jag veta att han gått bakom Jonas på eftermiddagsturen. Exakt samma scenario som med Yaxxon och jag fick panik. På riktigt 😩. Kastade mig i bilen med Nisse och ringde djursjukhuset där ingen svarade på akuttelefonen 😨 . Ringde veterinärkliniken – Öresunds Veterinärklinik – som ligger närmast och som skulle stänga om mindre än en timme. Tjejen som svarade hörde nog paniken i min röst för hon erbjöd sig genast att fråga veterinären om vi kunde komma in ändå och det kunde vi ❤️. Tack gode gud!

Nisse blev undersökt på alla möjliga sätt – manipulation av alla leder, koll av prostatan, röntgen av buk och lungor och blodprov. Det visade sig att hans sänka låg över 90 och att han hade 39,9 grader i feber. Det enda som syntes på röntgen var en liten liten avvikelse på ena lungan som lika gärna kunde bero på att han andats väldigt snabbt på röntgenbordet (inget i magen, inget runt hjärtat, ingen spondylos eller liknande) och så hördes ett svagt biljud när han andades. Inte tillräckligt klockrena fynd för lunginflammation så diagnosen blev feber och infektion. Han fick pencillinspruta och smärtstillande och sen åkte vi hem. Senare på kvällen fick jag i honom liiiite skonkost i burkform som vi hade hemma och redan igår morse var han mycket piggare 😊. Han mådde bättre men inte bra. Igår eftermiddag när jag kom hem från jobbet fick jag honom att äta lite mer och redan på kvällen var han ganska störig på rundan 😍. Tänk ändå, hur helt underbart det kan vara med en riktigt störig hund 🙈.

Idag har han ätit en hyfsad frukost (förstärkt med en av Jonas mumsiga pannbiffar 😜) och verkar må rätt så bra. Nu står han på antibiotikabehandling och måste ta det lugnt och blir han alldeles för vild blir det koppel på.

Nisse är på bättringsvägen men vi lämnar honom inte utan uppsikt. Jag har tagit en semesterdag idag eftersom Jonas har utbildningsdag på jobbet.

Herregud så rädd jag blev. I måndags. Det var som att leva i en film när allt som hände med Yaxxon verkade hända igen. Exakt samma symtom. Exakt samma plötsliga förlopp. Det var egentligen först när jag såg röntgenbilderna som jag förstod – på riktigt – att Nisse INTE hade en blödning i buken.

Ett stort fång rosor som tack till Öresunds Veterinärklinik för att vi fick komma in trots att ni snart skulle stänga, för att Nisse fick alla upptänkliga undersökningar, för att ni mailade över journal och röntgenbilder till Djursjukhuset fall i fall Nisse skulle bli sämre under natten och – framförallt – för att veterinären Sofia ringde igår för att fråga hur det var med lille Nisse ❤️.