VÄLKOMMEN IMZE :)!

Jahaja. Då har vi blivit med valp igen. Chocker … eller inte 😀 . Valpen, som är liten och svart med en vit fläck på bröstet heter Demonen’s Razk men kommer att kallas Imze eftersom Jonas röstläge och dialekt inte matchar namnet Razk så bra 😳 . Man vill ju att det ska låta någorlunda gulligt när man ropar på sin puppy 🙂 . Kärt barn har många namn, Irenes arbetsnamn för Imze är Jesus.


Imzedrift’s Björn


KORAD Demonen’s Gruffa

Imze flyttade hem till oss i lördags och sen dess har ingenting varit sig likt. Han är jätteglad, jättehungrig och har ett sanslöst antal infall per tidsenhet 😯 . Nisse var busig – trodde jag – men detta … gode gud. Han hänger – vi snackar alltså bokstavligen – i gardinerna, släpar runt på mattorna, gnager på soffan och rycker ut kontakter fortare än en höna skiter så det gäller att vara på helspänn hela tiden. Det är tur att han verkar vara en väldigt lycklig kille i grunden för vem som helst hade blivit helt deprimerad av att höra ordet NEJ så ofta som Imze får höra det 😳 . Han äter, sover, leker och går på toa och verkar – som sagt – vara en väldigt sorglös kille så här långt.

 

_

_

_
Frasse är så där imponerad av att ha blivit gammelfarfar igen men tar det med ro och Nisse blev snabbt vänligt nyfiken efter att ha blivit mycket upprörd när han såg Imze i sitt kök för första gången. Det ska nog gå bra. Nu ligger de ofta och tittar och snoozar på varandra genom grinden. Vi tar det väldigt lugnt med tanke på våra tidigare erfarenheter och med tanke på Nisses något i överkant hetlevrade temperament 😳 .

I söndags flydde jag och Nisse valpkaoset för att träna med våra vänner ute i Knickarp, där det hade fallit en väldig massa snö. Alla skärmar hade blåst omkull och begravts under snön 😯 . Nisse har ju inte sett så värst mycket snö under sina två vintrar i livet och tyckte det var hur kul som helst att rejsa omkring och mumsa snö i pauserna <3 . När han hade fått blåsa ur sig ordentligt körde vi ett riktigt bra och roligt pass lydnad. Egentligen hade jag tänkt träna både hopp- och A-hinder men det blev inget av med det på grund av all snö. Så duktig han börjar bli. Min lille storebror 🙂 . Igår gick vi på en lång promenad, bara jag och Nisse, och passade på att träna lite här och var. Har börjat med ”hopp-stå” och det kan nog funka, bara jag inte använder leksak/boll utan godis iaf nu i början.

Apropå träningskompisar blev Natalie Finke och Imzedrift’s Claudia ”Årets IPO-hund 2017”. Så roligt! Så värda! Grattis 🙂 .

 

Jag och Nibbi har tränat vi med. I fredags red jag tillsammans med Matilda och Louise, i måndags hade vi dressyrlektion och igår hoppade vi. På dressyren tränade vi på rakriktning, halvhalter (utan att fälla överkroppen bakåt för min del) i alla gångarter och ökningar och minskningar. Jag var helt slut efteråt och har fortfarande träningsvärk i magen 😳 . I tisdags på hoppningen tog vi upp dressyrträningen och jobbade ökningar, samlingar och – som lök på laxen – tajta svängar som krävde MYCKET jobb med skänklarna (benen).

Den blå linjen är banan vi hoppade och den röda är uppvärmningsövningen. Full sula hela långsidan, samla innan noggrann hörnpassering och så halvt igenom över hinder, full sula tillbaka längs med långsidan, samla innan noggrann hörnpassering och 10 meters volt över en kort bom (max 1,5 meter) med två grindar runt om.

Det var nog fler än jag som tänkte ”det där kommer aldrig att gå!” men vi klarade både den supertajta svängen, pricka volten över den superkorta bommen och banan. Banan med fyra studs och en tvåkombination. Den känslan! Jag var så stolt och glad att jag nästan inte kunde somna sen 😀 . Det var ju ett tag sen jag hade just den känslan efter en hoppträning, om man säger så 🙄 .

Sedan sist jag skrev i bloggen har Sebastian hunnit fylla 18 år och det är helt galet, att den lilla och stundtals rätt stökiga killen har blivit myndig och det med den äran. Han sköter skolan, han jobbar extra med kundsupport på ett larmföretag, han planerar för framtida studier, han håller på att ta sitt körkort, han bryr sig om sin familj, sin släkt och sina vänner och är i allra största allmänhet den bästa – och stiligaste – bonusson man kan ha <3. Stolt. På riktigt.

 

Nu är det strax helg igen och den lär bli ganska valpig eftersom Jonas jobbar nätter. Förhoppningsvis kan jag och Nisse får till lite träning och förhoppningsvis kan någon hjälpa oss med att filma lite. Det var länge sen nu 🙂 .