26 DAGAR KVAR TILL JULAFTON

Så blev det ny vecka igen. POFF! Lite väl bra snurr på tiden just nu, tycker jag. Jag läste nån form av logiskt resonemang kring varför tiden går snabbare och snabbare, ju äldre man blir. Jo, när man var liten kändes ju en dag lika lång som ett år (den känslan kan man fortfarande få men förutsättningen är vanligtvis att man gör nåt riktigt tråkigt, bara för att det är obligatoriskt 🙄 ) och förklaringen ska – enligt resonemanget – vara att t.ex. en vecka i ett barns liv motsvarar en betydligt större del av den totala livslängden än vad en vecka gör för t.ex. en 50-åring. Lätt som en plätt, helt logiskt.

HÄST

Förra veckan gick, som sagt, jättefort. I måndags och tisdags red jag Nibbis vikarie Jackson, en jättefin men ganska ung häst av lite större modell. Dressyrlektionen gick väl ganska bra även om han blev trött av övningarna eftersom han verkligen fick koncentrera sig. Hopplektionen … den arkiverar vi. Jag hade väldigt svårt att få fram Jackson för skänkeln och när jag slutade driva stannade allt av. I det läget vågade jag helt enkelt inte hoppa. Vi tog ett skutt men eftersom jag var så upptagen med att få honom att bjuda framåt kunde jag inte fokusera på vägen och … ja. Medan de andra hoppade red jag lite dressyr där jag inte var i vägen och så var det med den saken. Inga skugga ska falla på Jackson utan det var jag som inte hade kraft nog i skänklarna att reda ut det.


Jackson

I fredags var Nibbi tillbaka på jobbet och vi inledde med en tuff dressyrlektion med fokus på skänkelvikningar. Efter en viljornas kamp de luxe (där även Nibbis matte Charlotte var inblandad) fick vi till det riktigt bra, flera gånger 🙂 . Så härligt det var att sitta upp på ”min” häst och så pigg han var <3.

I söndags hoppade vi på förmiddan och det är bara att konstatera, att jag har en rejäl formsvacka i hoppningen 🙁 . Nibbi gjorde så gott han kunde men jag fick helt enkelt inte fram flytet som vi haft förut. Jag rattade med tyglarna, var obeslutsam, drev dåligt och övertänkte alla svängar och avstånd. Helt sjukt, att det kan bli så där dåligt helt plötsligt, men så har det blivit. Jag hoppas verkligen att det vänder snart, att jag tar mig samman för när jag rider så illa är det inte lätt att vara häst 😳 . Vi fick till några bra skutt och landningar men på det stora hela kändes det inte alls bra. Efter hoppning ska man riva banan och baxa undan alla hinder och medan vi gjorde det fick hästarna – Lena, Tyskan, Faustus och Nibbi – ströva runt och götta sig i ridhuset 🙂 . Nibbi och Faustus – the Skäckstenizers – har för övrigt en riktig bromance <3.

  Igår fick jag ett stresspåslag de luxe innan dressyrträningen 😯 . ”Vår” dressyrsadel var upptagen av Dina och Wilde, som trimmade ett pass precis när det var dags för mig att sadla och när jag skulle ta ner hoppsadeln upptäckte jag att fårskinnspadden var borta och som nödlösning fick jag montera loss en padd från en annan sadel och krångla fast den under Nibbis sadel. När detta var klart upptäckte jag att min ridhjälm var borta och innan jag hade hittat en som passade i lånehjälmslådan hade jag gått i konen på riktigt 🙄 . TACK O LOV hjälpte Malin mig att tränsa Nibbi och ta honom till ridhuset <3 .När jag väl kom till ridhuset hade min ridhjälm lokaliserats där (tog tydligen av den när vi rev banan i söndags) och min puls gick ner till normala 62 … Vissa dagar alltså 👿 ! Ridningen gick bra. Vi red ett ganska lugnt pass efter en tuff helg. Ja, just det – jag hittade padden under en ponnysadel och nu är den märkt, det står NIBBI med stooooora röda bokstäver under den. Tack bästa Sofia för hjälpen <3 !

HUND

Nisses träning går framåt. Vi grejar med detaljer inomhus och det går ganska bra. Apporteringen går mestadels bra men ibland spinner han loss alldeles och då är det bara att lägga undan apporterna och göra nåt annat. I söndags efter ridningen åkte vi till Knickarp i ösregn, blåst och 3 graders ”värme” och körde först lite lydnad med andra hundar på planen. Nisse var helt med mig hela passet och även om det var lite extra studsigt och busigt var jag jätteglad över det 🙂 . Pierre hjälpte oss med tajmingen i belöningen i ronderingsträningen och vi fick till det riktigt bra flera gånger. Vi körde på två skärmar och fick jobba in ”HÄR!” (kom till mig) ”RONDER!” (spring vidare och runda skärmen tajt). Trots vädret var det riktigt roligt att träna! Bara det hade jag ju aldrig trott skulle vara möjligt 😀 . Efter lite vila fick Nisse sitt första ”skydds”-pass sen i augusti och han var jätteduktig. Eftersom jag blir så stressad bara av tanken på att råka göra fel med linan och släppa fram Nisse för långt, hålla honom för kort eller – i allra värsta fall – tappa honom fick jag sätta fast honom i en lina som redan satt fast i ett träd och istället stötta upp med kopplet vid sidan av Nisse istället, bara för att få in ”känslan”. Vi tränade på startkommando, bett, belastning, hålla ärmen/kudden stilla, lägga sig, loss, lämna ärmen/kudden till figuranten, gå tillbaka och sen starta om. Jag älskar när jag förstår vad jag tränar på, varför jag tränar på det och får tydliga instruktioner till på köpet 🙂 . När det sen inte blir för mycket cirkus och hallaballoo är det ännu bättre. Så roligt vi hade, både jag och Nils-Gunnar 😎 .

SOCIALT

I fredags efter ridningen käkade vi en god thaimiddag i ridhusets cafeteria. Det var Carro – Arthurs matte – som dessvärre har fått ridförbud ett tag på grund av en olycklig skada i ryggen som var så snäll och köpte med sig thaimat till oss allihop 🙂 . Det var ett helt gäng ryttare med respektive + ridlärare som satt kvar en bra stund. Efter maten bjöd Maj på en sanslöst god tårta till kaffet. Lyxigt!

I lördags åkte vi till Åhus för att fira pappas 75-årsdag med familjemiddag i form av en medelhavsbuffé 🙂 . Hur mysigt som helst och – som vanligt – hade mamma fixat så mycket mat att vi fick med oss matlådor hem 😀 . Pappa blev jätteglad för sina presenter, närmare bestämt luktegott och ett inramat foto på Fanny från studenten.

SHOPPING

Min dunjacka, som jag köpte för minst 5 år sen hade börjat se lite väl dassig ut med utstickande dun och evighetsfläckar och jag var helt tvungen att köpa en ny ”gå till jobbet”-jacka. Jag ville ha en kappa den här gången och hittade den perfekta dunkappan på nätet. Det är alltid lite gambling att shoppa kläder på nätet men den här gången hade jag tur – kappan är lika snygg i verkligheten som på bilden i XXL:s nätshop och dessutom passar den perfekt 😎 .


Nya kappan och i nederkant skymtar den gamla sunkiga mattan 🙂

Adjektivet ”dassig” räcker inte för att beskriva hur vår gamla matta i hallen såg ut 🙄 . När jag hade städat en kväll i veckan fick jag helt enkelt panik, mätte liket och kastade mig ut på nätet (igen) och googlade ”matta 80 cm x 300 cm” för att se om det fanns nån snygg matta i rätt storlek till ett rimligt pris. Hittade en röd snygg Gabbeh till rimligt pris, kollade med Jonas om den funkade för honom med och vips hade jag klickat hem den. Två dagar senare kom mattan med posten och vår hall ser riktigt civiliserad ut igen 🙂 . Kan varmt rekommendera alla mattsökande ett besök på http://www.carpetvista.se!

 

Pro Pet hade utförsäljning av hundfällar i helgen och Charlotte, som hade planerat att åka dit köpte tre nya jättefina fällar i ”pojkfärger” till oss. Tack för servicen <3 !

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med veckans shopping – så många bra grejer utan att behöva trängas och stöka med en massa folk i en endaste affär. Älskar det 🙂 !

Idag väntar hoppträning – måtte det gå bättre än senast – och till helgen är det KM i hoppning som ska råddas. Nånstans däremellan hoppas jag att vädret skärper till sig rejält så att det blir läge för spårträning med både Nisse och Yaxxon. Det ser dystert ut just idag men det var ännu värre igår. Hoppet lever 😎 !