NOVEMBERSCHLETEN

Nu har dagarna verkligen rullat iväg med en jäkla fart. Snart är den här stressiga månaden strax till ända och det känns rätt skönt, även om det hänt rätt mycket roliga saker 🙂 . I lördags var vi t.ex. hemma hos Sophia och Fredrik och hade en riktigt mysig kväll med god grillmiddag, uppdatering om livet, lockhäng och perversa mängder godis 😎 . Passade även på att träna lite passiv markering av ostbåge med Fredriks tjänstehund Jäger FM Jonis III) 🙂 .

I helgen som gick jobbade jag både lördag och söndag i ett övertidsprojekt på jobbet. Jag har en helt ok lön – jag gnäller verkligen inte – men det finns normalt sett inte så stora möjligheter att tjäna extra pengar till större utgifter, som t.ex. nya vinterdäck och julafton 🙄 . När det väl dyker upp ett projekt, som det här, vill man lixom hoppa på tåget och dryga ut kassan 😎 . Jag har sammanlagt jobbat 18 timmar övertid och känner mig faktiskt riktigt duktig.

Tyvärr har det inte blivit så mycket Nisse-träning de senaste helgerna men han har fått en del lydnads- och fysträning och verkar tycka att det är roligt det med så jag har bestämt mig för att inte ha dåligt samvete. December blir lugnare på alla fronter och då ska vi ta igen både spår- och skyddsträning. Eftersom vi bor här nere i södern är snörisken inte så värst överhängande. När det väl kommer lite snö blir det snökaos i 48 timmar och sen töar allt bort igen. Lydnadsträningen fortsätter att gå bra. Han är på hugget, den lille Nils-Gunnar, och söker själv aktivitet/samarbete när vi är ute och springer före upp på övervåningen när vi är inne 🙂 . Apporteringen börjar arta sig riktigt bra och vi varvar med att backa bandet (håll fast – inkallning med apporten) och utöka svårighetsgraden (inkallning med apporten liggande mellan oss, rulla iväg apporten en liten bit + grip + ingång). Han tycker att själva apporten är buskul så det gäller att hålla det hela på en vettig aktivitetsnivå och att inte få topplockssprängning när han gasar iväg. Han föredrar apporten framför bollen och jag har fått byta ut belöningen från bollen till en kampdutt eller en annan apport. Fria följet börjar ta sig riktigt bra och han plogar mindre och mindre. Sitt/ligg och stå under gång börjar han kunna skilja på riktigt bra. Jag är iofs försiktig med att blanda för mycket men ändå 🙂 .


Nisses nya leksak, han fick den av vår bästa sponsor Mach4Dogs 🙂 .

 Förra helgen var det KM i dressyr och jag var jättenöjd med vår prestation men missnöjd med resultatet. Sammanfattningsvis. Förra deltävlingen red jag både fel väg och i fel galopp på sista diagnolen och fick ihop 60,1 procent och den här gången red jag både de rätta vägarna noggrant och hade rätt galopp på sista diagonalen och fick bara 60,8 procent 🙁 . För samma domare 😯 . När vi gjorde sista halten kände jag bara YES! och var bombsäker på att ha skrapat ihop 63-64 procent men så var alltså icke fallet.  Nu var det fler som fick samma förvånade känsla när de fick sina resultat och då var det väl helt enkelt en dag med riktigt tuff bedömning. Nibbi och jag tränar massor på att länga traven och det funkar på träning mellan varven men vi fick inte till det på tävlingen + att han taktade ett par steg i skritten men 60,8 … njae.

 


Vi var iaf värda minst 65 procent exteriört, om jag får säga det själv 😀

Ändå. På dressyrträningen i måndags fick vi till traven flera gånger, typiskt nog. Den här veckan vilar Nibbi eftersom Charlotte tyckte att han såg lite sliten ut på en lektion i torsdags och jag ska rida en annan häst på träningarna. Oklart vilken men det visar sig 🙂 . Även om det är tråkigt att inte träna med bästa hästen värmer det mitt hjärta att Charlotte och de som jobbar i stallet verkligen ser alla hästar på det sätt som de gör och alltid sätter deras välbefinnande främst. I fredags tog vi oss en myseftermiddag, jag och Nibbi. Han fick lite spabehandling och så gick på en promenad innan han fick beta en bra stund på grönaste gräset 🙂 . Tänkte åka till stallet så jag hinner pyssla med honom också innan ridningen ikväll <3.

Nu är det bara att hugga tag i den här veckan som mest innehåller jobb men även en helgkurs på ridskolan, födelsedagsmiddag i Åhus för pappa som fyller 75 år och hundträning 🙂 .