KANINER, HUNDAR, HÄSTAR & PAKET

Måndag igen och ytterligare en helg är genomstökad 🙂 . I lördags var vi och fyllde i kanonhålor på klubben – never ending story, det där. Miljarder kaniner genererar miljarder kaninhålor och efter som ”någon” inte jobbar på SBK:s Malmöavdelning (heller 😉 ) har träningsgrupperna delat upp kaninhålsfyllningen mellan sig över året. I lördags var det vår tur och vi hade verkligen tur med vädret 🙂 . Efter jobbet bjöd Lars och Tazz på smörgåstårta för att fira sin prestation på årets riesen-VM där de kom 9:a. En rolig stund på klubben, sammanfattningsvis.

   

På kvällen var jag på tjejmiddag hemma hos Maj, som hade lagat en fantastiskt god fisksoppa och till efterrätt serverade hon en grym chokladrulltårta med färska hallon 🙂 . En mysig kväll hemma hos Maj med goda vänner,  sammanfattningsvis.

I söndags var vi och tränade i Knickarp, jag och Nisse. Eftersom vi håller på att dona med detaljer i fria följet och inlärning av sitt – ligg – stå under gång och apportering hemma hade jag bestämt mig för att köra de nya momenten som inte kräver så mycket pill, nämligen längdhopp (med lite högre hinder i mitten), rondering och framåtsändande. Efter att vi hade laborerat lite med avståndet och han hade sprungit vid sidan av några gånger hoppade han utsträckt och fint över hindret och de nedlagda bänkarna ett par gånger. Gott så! Framåtsändandeleksaken som jag köpte för ett tag sen visade sig inte fungera optimalt alls, Nisse såg den inte bland löven och bromsade av mot slutet av sträckan för att leta efter kampdutten. Fail de luxe alltså. Det blir till att använda riktningspinne med väl synlig boll istället. Vi avslutade med att rondera två skärmar – en i taget – på ena sidan av planen och det gick bra. Jag får tänka på att skicka honom med mig själv placerad på olika håll i förhållande till honom bara. Det har jag inte ens tänkt på att man måste göra 😳 . Tur att man har träningskompisar med koll på läget 🙂 . Passade på att fråga om momenten i IPO 1 och det visade sig att de fläskar på med alla tre apporteringarna redan där – slätapportering, apportering över hopphinder och apportering över A-hinder 😯 . Helt sjukt.

 

Efter Nisseträningen åkte jag vidare till ridskolan för att vara med på programridning för Lollo inför nästa helgs KM del 2 i dressyr. Jag och Nibbi kör Lätt B2 igen. Jag red ju vilse sist och skäggade iväg i fel galopp på sista diagonalen och fick bara ihop drygt 60 procent. Nu kommer vi inte ha med någon topplacering att göra men det känns ändå som att jag vill försöka putsa till resultatet med att komma över 62 procent (godkänt) innan jag byter klass uppåt. Jag tycker att programmet gick bra, på det stora hela. Det är mellantraven (något ökad trav i förhållande till arbetstrav) som är vår akilleshäl. Nibbi är ju ingen gångartsfantom precis och även om jag har fått till riktigt fina ökningar i trav på träning fick vi inte fram den igår. Alls 🙄 . Jaja. Vägarna, skritten och galoppen blev i alla fall bra 🙂 . Det kluriga är hur jag bäst ska rida fram honom. Försöker ”härma” våra lektioner och hitta en metod men det går så där. Det bästa vore troligtvis att lägga ut bommar och bygga ett par hinder och hoppa fram honom men jag undrar jag, vad de andra som rider fram skulle tycka om det 😀 ? I måndags på dressyrlektionen fick vi i och för sig till det helt fantastiskt bra utan ett enda hinder men med måååånga skänkelvikningar, ökningar och minskningar av volter och övergångar. Man känner sig galet kompetent när hästen blir så fin, mjuk och samarbetsvillig. Lika galet inkompetent kände jag mig igår när jag först hoppade fram sjukt bra med fräsig galopp, bra bjudning och med landningar i rätt galopp hela tiden för att sedan hoppa en bana ”hej kom å hjälp mig”-style 🙄 . Deprimerande skit men som tur var fick vi göra om alltihop och då gick det betydligt bättre även om det blev korsgaloppen från helvetet på en distans och en felaktig landning 👿 . Det är bara att träna vidare och försöka göra rätt men just när man är på banan och allt tjorvar känner man sig totalt obildbar. Imponerande i sig att vi inte rev ett enda hinder på den skitdåliga rundan, trots 100 procent grodhopp. SUCK!

Igår fick vi ett paket med posten från Nisses brorsa Dexters matte Eva. I paketet låg en IPO-apport med snören och en hel jäkla drös med superfina uppletandeföremål. Jag lovar att jag ALDRIG har haft så många fina uppletandegrejer på en gång, nånsin 😎 . Idag ska jag skicka ett paket med torkade lammburgare till Dexter, som tack 🙂 .

Yaxxon blev illamående igår 🙁 . Han kräktes upp sin frukost och åt inte sin middag. Jag kan inte minnas att han någonsin varit illamående faktiskt. Hans allmäntillstånd var bra och han fick behålla vattnet han drack, alltså fick han följa med på långrundan på kvällen och tur var väl det för det visade sig – efter nån kilometer – att han var lös i magen också 😳 . Allt var lugnt till kl. 03.22 i natt när jag vaknade av att en hund pep jättehögt, det lät nästan som ett ylande faktiskt. Innan jag hade kopplat ihop ljudet med Yaxxon, kommit ur sängen och fått på mig kläderna hade den stackaren hunnit bajsa ner stora delar av grovköket. Det var bara att släppa ut honom i trädgården, rulla ihop fällen och kasta den i tvättmaskinen och ta ut dörrmattan och spola av den, torka bajs och moppa golvet med Ajax och Klorin. Man kan lugnt säga att jag var klarvaken efter det där. Försökte somna en stund till på soffan, det gick så där. Nisse var nämligen också klarvaken och extremt gosesjuk. Lite flyt att Jonas är ledig idag och jag har ordnat så att jag får jobba hemifrån imorgon. Yaxxon själv verkar ta det med ro. Han for omkring som vanligt på morgonrundan. Nu håller vi tummarna för att det inte är nåt smittsamt.


Min Kamelkung är ’fuk <3

November snurrar vidare. Det verkar som att helgen blir ganska lugn ändå, det är bara KM i dressyr som är inplanerat så här långt och planen är att ta dagen som den kommer på lördag 🙂 .

 
#throwback