MINNESTRÄNING

Tiden rusar verkligen iväg och nu är det dags för lite hjärngympa eller – egentligen – minnesträning igen 🙂 . För att fortsätta på vädertantspåret kan jag konstatera att det blivit sommar. Äntligen. Fast är det inte lite väl varm ändå 😳 ? Nä då, bara skojar. Efter att ha frusit sen i slutet av oktober förra året är det rätt gött att känna hur t-shirten klibbar fast mot ryggen efter lite pulshöjande verksamhet 😎 .

Hm. Nu till minnesträningen:

Trädäcket på 60 kvm är klart och all byggbråte är borta från tomten. Det känns liite som när vi spontanshoppade en soffa på ILVA en gång i världen utan att först mäta storleken på vardagsrummet (”Hej och välkomna till vår soffa!”). Trädäcket ser verkligen bautastort ut och det är svårt att tänka dit ett uterum, loungemöbler och en stor parasoll. Men men. Fint är det och vecka 25 levereras uterummet och det ska förhoppningsvis monteras under vecka 26. Sen ska trädelarna målas i samma färg som panelerna på huset, panelen vid vardagsrumsfönstren ska också målas, stuprännor och belysning ska monteras och hej å hå. Just nu känns det som att allt kommer att vara helt klart lagom till jul. Typ 🙄 .

 

Den bästa och mest efterlängtade nyheten fick vi igår, nämligen att finaste Faxe åter är i tjänst som polishund tillsammans med sin nya husse och detta i trakterna runt Helsingborg. En väldigt stor malande klump i magen har släppt och det känns fantastiskt skönt att han – efter lite för många turer hit och dit för min smak – äntligen har fått landa <3. Nu vågar vi montera ner hans bur och rulla ihop hans fäll i sovrummet. Allt har lixom fått stå kvar, fall i fall. Älskade tokhund.

Annat kul som hänt är att jag och Nisse har blivit lite mer seriösa och fått komma med i en IPO-träningsgrupp. Jag är så glad för det och för första gången på länge har jag betalat träningsavgift till SBK:s Malmöavdelning igen. Vi var på vår första träning i onsdags och bara det kändes ju tryggt, att det var just i onsdags. I min gamla grupp som jag var med i mellan 1999 och 2015 var det alltid klubbträning på onsdagar 🙂 . Det var allt lite nervöst att ta ut Nisse och träna. Han är ju inte van vid att ha en massa okända hundar runt omkring, själva planen har han iofs varit på ett par gånger men ändå. Dessutom råkade Eva, som är IPO-domare sen flera år och dessutom väldigt rutinerad som hundförare (ni vet SBK:s gamla plansch från början av 90-talet där de olika bruksgrenarna presenterad, där är Eva med under Skyddshundsgruppen 😯 ) vara där. Vi fick både ris och ros, bra tips och hjälp. Nisse uppförde sig över förväntan och vi hade en trevlig kväll. Det kan nog bli bra det här 🙂 .

I övrigt har vi invigt våra nya ”mini”-skärmar som faktiskt är oväntat stora – minst 1,20 höga faktiskt. Nisse höll på att skita knäck i trianglar när det plötsligt stod ett indiantält på hans tomt 😀 . När han hade undersökt skärmen (lång som en rullad Allers) och skällt på den litegrann kunde vi börja med att runda den. Har läst på lite och har bestämt mig för att han ska runda skärmen från mig s.a.s. eller motsvarande ”bakåtslag” i söket så att han kommer ut närmare mig än nästa skärm plus att jag ska öva in en sida åt gången. Vi började åt vänster så där fortsätter vi tills vidare.


KLIN-skärmar med bonusleksaker från Vipdog.

Apporteringen går framåt och vi har delat upp momentet i dels att hålla, dels att hämta och med bollen som belöning. På träningen i onsdags fortsatte jag mer seriöst med ”längdhoppning” över två liggande bänkar som vi flyttade längre och längre ifrån varandra och det kändes som en bra strategi.

Yaxxon har fått öva på lydnad och uppletande och han har varit hemskt busig och störig. Det är fullt ös jätteklös hela tiden och han verkar inte ha en aning om att pensionen ligger i röret <3. Jag kommer att ta med honom på träningen och köra när det finns möjlighet och så får vi se var det slutar. Om inte annat kommer han att tycka att det är jättekul vilket är viktigt i sig  🙂 .


Radarparet och tillika promenadspecialisterna Yaxxon och Frasse, även kallade Fraxxon 🙂

Nibbi och jag har inte legat på latsidan precis, vi heller. Vi har tränat hoppning på gräsbanan ett par gånger till, senast med Kelly Shild Berglind som vikarie för Charlotte och jag har provat att brodda Nibbi för första gången. Det gick bra, bortsett från att jag lyckades tappa bort en brodd när jag broddade av 🙄 . Handhavandefel de luxe, kan man säga. Vi har tränat dressyr både ute och inne och jag tycker framförallt passet i fredags, för en helt ny ridlärare som heter Dina (tror jag … 😳 ) kändes väldigt bra. Vi är taggade inför KM i dressyr den 11 juni då vi ska köra Lätt B2 igen. Om det blir godkänt (över 62 %)  är tanken att prova Lätt A3 på nästa KM-deltävling. I Lätt A3 ingår skänkelvikning, förvänd galopp och ryggning bl.a. men ingen minns en fegis, som man brukar säga.

   

Annat som hänt:

IPO-tävling i Knickarp – grattis Fredrik och Glock till IPO I, Nathalie och Claudia till kvalpoäng IPO III och Maria och Sofia till cert och till Pierre som nu är återinsatt som IPO-domare 🙂 . Nibbi är med på bilden för att jag åkte till ridskolan efter tävlingen, han är alltså ingen IPO-häst 😀 .

Konfirmation – grattis Max till konfirmationen 🙂 !

Möhippa – eller snarare en riktigt mysig middag för min blivande svägerska Madelen 😎 .

Det som ligger i röret nu är Madelenes och Martins bröllop på lördag, Fannys födelsedag och student,  Jonas födelsedag, KM i dressyr, säkert nåt litet träningsläger på ridskolan, Demonens kennelläger och Falsterbo Horse Show och en välbehövlig tidig semester. Nytt för i år är att även jag kommer att dra till med fyra (4!) veckors ledighet.