FÖRSOMMAR & DUBBELBOKNING

Ibland kör det ihop sig och då är det top notch att vara två med cirka samma intressen 🙂 . Den här helgen kom Fredrik och Andreas ner för att träna i Knickarp med Pierre och det visade sig att det fanns tid även för Nisse Nybörjare att få vara med. Tyvärr hade jag sedan någon månad bokat in den här helgen för träningshelg på ridskolan med Nibbi och det fick alltså bli så att Jonas fick åka iväg och träna med Nisse 🙂 .

Jag har inte härjat med skyddsträning med Nisse sedan det första, och ända fram till i lördags, enda miniskyddspasset som Pierre körde med honom förra sommaren. I lördags var det alltså dags igen 😎 . En ny nomesele fick panikshoppas för detta evenemang 😀 . Faxes och Yaxxons var för stora (storlek 6 – stor hund, schäferhane) och vi fick hastigt och lustigt inhandla en i storlek 5 – stor hund, schäfertik 😳 . Tur att selen fanns i blått, tyckte Nisse som har det jobbigt som det är med sin manlighet just nu 🙂 .

Nisse blev – så som många andra hundar blivit före honom – väldigt imponerad av Pierre från början men hämtade sig snabbt och tog för sig mer och mer. Det blir bara töntigt om jag ska referera hans skyddsträning – dels var jag inte med, dels har jag ingen aning om vad jag pratar om – men summa summarum var han, enligt uppgift från de mer insatta, duktig. Han var ordentligt engagerad, växte på sig snabbt och tog för sig. I lördags bet han fast och fint utan att ruska och slarva omkring med kudden/halvärmen och igår bet han mestadels både fast och fullt. Han skäller som en bandhund, har ett fint tillkämpande och visar rätt mycket humör. Nu får vi ta tag i det här och med tiden vet jag förhoppningsvis vad jag pratar om också 😉 . Jonas körde även lite lydnad med Nisse bland övriga ekipage och Nisse kunde koncentrera sig ganska bra, trots störningarna. Jonas utmanade inte ödet allt för mycket men körde både sitt kvar/inkallning och platsliggning. Igår var de ute och spårade före skyddsträningen och det hade gått bra även om det gick lite för fort jämfört med idealbilden 😳 . Nu har Nisse kört sammanlagt 5 skyddspass i sitt liv och han var riktigt schleten’ igår kväll. Han protesterade inte ens när vi gick iväg på långrunda med Yaxxon och Frasse 🙂 . En annan rätt kul grej var att Jonas, Fredrik och Andreas gick på långtur med Nisse, Glock och Yunior utan att tumult uppstod mellan tupparna 🙂 . Ett stort tack från mig till Jonas, Pierre och Fredrik för att ni engagerade er till 100 procent i min lille Nisse <3.

 

 

 

 

Träningslägret med Nibbi blev både lyckat och väldigt jobbigt. Det är ingen lek att rida tre pass på två dagar 🙄 . Vi började med dressyr inomhus i lördags med fokus på skritt- och travjobb. Det var egentligen strålande utomhusväder men Charlotte hade ont i halsen och då går det så där bra att stå i blåst på världens största utebana och instruera. Jag tyckte att det kändes riktigt bra och fick chans att jobba med halvhalter, övergångar och dessutom på sits och skänklar. Försöker få till snitsen med ”kvicka skänklar” och i lördags lyckades jag faktiskt mestadels utan att tappa balansen eller sitsen. Superkul! Första passet igår, på utebanan, började med en repetition av lördagens pass, fast på betydligt större yta och med betydligt busigare hästar 🙂 . Nibbi var jättedryg ett tag eftersom han – samtidigt som han jobbade – gnäggade som en stolle. När Nibbi gnäggar så går han all in (det skär i öronen faktiskt) men det kanske man måste, om man ska informera sin flock 100 meter bort om var man är 🙄 . Hur som helst la han av efter ett tag och fokuserade på jobbet. Han var duktig, tycker jag även om han var lite väl pigg. Efter dressyrjobbet hoppade vi några kombinationer av låga hinder och det gick bra. Vi tog en rejäl lunchpaus och njöt av det fina vädret med både förfika, pizza och efterfika 🙂 . På eftermiddan var det hoppdags och planen var att jag skulle brodda och hoppa lite högre hinder men eftersom jag kände att jag hade lite svårt med de jättelånga vägarna, anridningarna och att landa i rätt galopp (never ending story 🙄 ) valde jag att ligga kvar på lägre höjd och istället rida banan två gånger utan broddar. Jonas kom och filmade och på filmen ser man att jag fick rätta till galoppen två gånger men i övrigt tycker jag att vi hade bra flyt och höll tempot uppe banan igenom. Vi blir bättre, jag och pånnin <3 .

Å så fick vi ordna lite med mina händer i galoppen – satan vad fort det går utomhus 😯 . På andra filmen från banan ser man att jag fladdrar nåt djävulskt med armbågarna 🙄 .

Superkul att Jonas kom och filmade, fikade och sen följde med oss till stora hagen, där alla ridskolans hästar går på ”förbete” .

Annat som hänt är att jag efter helgen ”bara” har halva helvetesrabatten kvar att rensa innan första uppfräschningen efter vintern är klar 🙂 . Helvetesrabatten är egentligen mer en äng just nu och det gäller verkligen att ladda mentalt för att orka ta tag i sista biten, som syns i vänstra nederkanten på bilden 🙄 .

Ikväll väntar långpromenad och lydnadsträning med Nisse och lydnadsträning med Yaxxon, som varit på långtur med Frasse och Jonas när jag kommer hem. Tänk så lätt och roligt allt känns nu när det är lite varmare ute. Jag behöver verkligen inte strålande solsken och 25 grader i skuggan, det duger fint med 15 grader, stormfritt och uppehåll 😎 .