TANTGNÄLL

Eftersom jag är en tant i 50-årsåldern får jag lov att kvida om vädret. I morse var det snöstorm och kolsvart himmel och nu är det strålande sol. Rätt kallt i vinden, men ändå. I lördags gick jag långa promenader med hundarna iförd t-shirt och väst och i söndags var jag funktionär på en hopptävling utomhus och höll på att frysa till glass iförd t-shirt, hoodie och funktionsjacka. Jag orkar bara inte inte 🙄 . Jag är så sjukt less på att frysa. Kan det bara inte få bli försommar och varmt nu? Please?

Hur som helst. Jag hade vissa planer för den gångna veckan; jag skulle träna med Yaxxon, spåra med Nisse, vårbada Nibbi och … ja, vad det nu var jag nu skulle. Tyvärr rasade planeringen ihop eftersom bygget av vårt trädäck satte igång tidigt i lördags morse, när Jonas var tvungen att sova efter och före nattpass. Det blir ju alltid lite frågor och sånt första byggdagen och då måste någon vara hemma och svara.


Det tar sig  🙂

Jag tog iaf en härlig långtur med Nisse och passade på att träna både gammalt och nytt med honom. Han var härligt mör av värmen och riktigt duktig 🙂 . Vi tränade fritt följ, platsliggning, kvarsittning och inkallning. Vi började även att nosa på framåtsändandet och det tror jag nog kan bli … snabbt 😯 . Till helgen kommer mina miniskärmar – så spännande!

 

Yaxxon och Frasse fick så klart också njuta av en rejäl tur i det fina vädret och fick träna på att vara fotomodeller och på att inte jaga fasaner 😳 .

På kvällen blev jag akut rastlös och åkte till stallet där Nibbi fick sitt Stora Vårbad. Lite lätt förvirrande säkert, för den stackars hästen att behöva bada mitt i natten 🙂 . Men fin blev han! Kontrollerade statusen även i söndags och han såg alldeles nypolerad ut.

I söndags var det hopptävlingar på ridskolans utebana och jag var funktionär. Herregud vad jag frös. Hela dagen. Försommaren i lördags var tydligen extremt tillfällig. Borde ha kollat väderapparna bättre. Det var intressant att kolla på tävlingarna och se hur ryttarna valde att rida sina vägar och – faktiskt – att konstatera att jag kunde se när nåt skulle gå på röven innan det gjorde det. Läktarproffs de luxe 😀 . Nä då, men man såg hur viktigt det är med vägval och tempo. Irene kom förbi med Fräck och Dexter, Nisses brorsa som heter Nightmare på riktigt. Så fin och trevlig han var, Dexter. En riktigt vacker bruksschäfer med kolsvarta ögon och en härlig resning. En storlek större än Nisse, men det är ju iofs de flesta 🙂 . Dexter flirtade riktigt belevat med både Doris och Astrid och fick inte på blocket en enda gång.

Igår kom Jesper och Sofia förbi med sina jyckar och vi körde lydnad på fotbollsplanen hemma. Yaxxon fick börja och han var verkligen på hugget. Helt tossig faktiskt. Vi blev kommenderade i alla momenten och det gick ganska bra. Han var lite väl pigg och framåtsändandet gick i raketfart. Det låter säkert lite konstigt att jag tyckte det var bra men vi har ju haft lite bry med att han gått ut som en snigel och igår var snigeln ett minne blott. Nisse var väldigt pigg han med men han gjorde det ändå bra, tycker jag. Han kunde fokusera på ”oss” trots att det låg två väldigt påträngande – alternativt sällskapssjuka – änder på planen. Jesper jagade bort dem flera gånger men de kom ändå tillbaka och när det var Nisses tur hade de parkerat i kanten av planen.

Den här veckan har det varit Teorivecka på ridskolan och det har inte blivit någon ridning. Jag kollade på dressyrclinicen, som var i torsdags och det var tänkvärt. Ikväll väntar en clinic i tömkörning och det ska också bli intressant. Jag har ju en tömkörningsjord åt Nibbi (tack Anneli <3 !), en töm och en långpisk med för den delen. En clinic och en töm till, så är vi ”good to go” 😎 . Nibbi är ju körhäst från början och jag tror det kan vara roligt både för honom och mig och träna lite tömkörning.


Nibbi (till vänster) med sin helbror i Danmark