SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN :)!

Idag kör vi onsdagsblogg – helt crazy, jag vet 😎 . Den senaste veckan har varit väldigt huslig eftersom vi igår satte igång med vårt största projekt hittills, när det gäller vårt älskade hus. Vi ska – som jag berättat tidigare – byta ut vårt 70-talsuterum till ett med skjutdörrar i glas och anlägga ett rejält trädäck, som börjar under uterummet och fortsätter ut mot trädgården. Tanken är att ha en uppsättning utemöbler där, ett stort parasoll och plats för solstolar. Vi har sol på baksidan från middagstid till kväll.


Ungefär så här kommer det att se ut fast med svarta fönsterramar och träet kommer att målas i samma färg som panelerna på huset, dvs. i mörkgrått.

Tanken är att man ska kunna öppna upp och sitta under tak och softa utan att dö värmeslagsdöden. Förutom det ska vi byta ut vår ytterdörr – också 70-tal med snirkligt handtag och gammalt lås (tack gode gud för Frasse, bästa husvaktaren 😉 ). Det blir en mörkgrå, nästan svart dörr med lite fönster i.

Det är jättekul att få allt fixat men det är mycket meck med det också. Det ska mätas, kollas och kommas överens (ni skulle ha varit med när vi skulle komma överens om kakel till badrummet i lägenheten på Köpenhamnsvägen 🙄 ). Man ska till banken, man ska boka tid med byggfirman och … ja. Mycket grejande och störningar i vardagen blir det. MEN nu är uterummet rivet och det är för sent att ångra sig 🙂 .

Förutom byggprojektet har vårbruket i rabatterna kommit ytterligare en bit på vägen.

Hundarna har fått sitt Stora vårbad och igår på kvällsrundan upptäckte jag att det lät väldigt om Frasses tassar när han gick. Klorna raspade mot asfalten och jag höll på att svimma när såg hur långa de var 😳 . Fattar inte hur det har gått till eftersom jag är något av en manisk klovårdare, men jag har alltså fullständigt glömt bort att klippa just Frasses klor … så det gjorde jag igår och herrejösses vad jag fick klippa *skämsmössa på*.

Yaxxon har tyvärr inte fått nån träning alls sen senast och det är ju för dåligt 🙁 . Vi hade ett samtal om det igår, när han rev sönder fickan på min jacka för att han kände doften av sin boll och jag L O V A D E honom att vi både ska spåra, leta grejer och träna lydnad den här veckan 🙂 . Nisse har fått träna som vanligt – orättvist jag vet – men å andra sidan har han betydligt mer att lära. Tänkte be någon fotografera och filma lite nu när det i alla fall känns som att det börja likna nåt 🙂 . Jag har gjort om helomvändningarna i fria följet till den gammeldaxa varianten, numera kallad ”tyskvändningen”, vilket passar bra eftersom Nisse är en german shepherd och jag har en tysk mamma 😀 . Man vänder s.a.s. mot hunden. Platsliggningen är nu uppe i 5 minuter och jag blir lika förvånad varje gång, att han inte exploderar i tokerier när jag kommer tillbaka. Uthålligheten i fria följet börjar bli riktigt bra och han är mindre störningskänslig än förut. Vi fortsätter att dela upp momentet i olika delar, såtillvida att vi övar halter, vänster- och högersvängar och helomvändningar för sig. Jag försöker variera belöningar men just i fria följet är det bollen som funkar bäst. Nisse är väldigt hormonisk just nu och det är bara så äckligt när han låser sig och nästan lägger sig ner för att kunna slicka i kissefläckar för att sen hacka tänder och dregla. HUR äckligt som helst – som sagt – och promenaderna är inte helt njutbara för naturligtvis får han inte hålla på så där. Förra veckan var han med mig i stan i tre dagar och det var minst sagt en utmaning 🙄 .

Nibbi har fått träna dressyr, hoppning och två pass markarbete (markarbete = ridning över bommar). Förra tisdagen var jag helt slut efteråt eftersom vi red mycket i trav – lättridning – med ökningar, minskningar, volter och rakriktning och sen red vi galoppasset från helvetet. Jag vet inte hur många varv vi köttade runt i galopp med ökningar, minskningar och diverse volter. Jag var helt slut efteråt och kunde knappt gå. Igår körde vi ett markarbete som var jättesvårt för mig. Vi skulle rida rakt över två bommar mellan långsidorna och göra halt/halvhalt precis framme vid väggen och sen välja att styra höger eller vänster, bara med hjälp av benen. Nibbi hamnade med nosen mot väggen ett par gånger och när vi gjorde övningen i galopp kände jag mig som en riktig klåpare 🙁 . Det är icke lätt att göra en halvhalt i galopp. Vi fick till det ett par gånger på slutet i alla fall. Markarbetet i helgen var enklare och gick betydligt bättre även om jag hade svårt att korta traven över bommarna med en topptaggad Nibbi 🙂 . Hoppningen i torsdags gick jättebra och det var andra gången vi lyckades rida en runda och landa i rätt galopp efter alla hinder. Jäkla tur att Camilla lyckades filma just den rundan – tack 😎 .

Den här veckan väntar en del roliga saker. Vi ska ut och spåra och träna uppletande och jag ska börja träna liggmarkeringar på apporter med Nisse (vid sidan av spåret). Jag tänkte låta Nibbi genomgå sin version av Stora vårbadet och gå på en liten runda med honom så han får mumsa fluffigt grönt gräs. På fredag ska de börja lägga trädäcket och på söndag är jag funktionär på en hopptävling. Jag har tänkt bli klar med rabatterna och bränna lite ogräs mellan plattorna och även köpa två blommor till de stora krukorna på framsidan.